Föreställning

En musikalisk berättarteater efter Torgny Lindgrens roman.
Av och med Jonas Hedlund.
Ormens väg på hälleberget är en tragikomisk berättelse om förtryck och skulder som går i arv, ruvandet på hämnd och den livsviktiga musiken.
Tiden är slutet på 1800-talet i Västerbottens inland. Skrävel Jani sitter vid en rasbrant för att göra upp med Vårherre och han tänker draga alltihop alldeles som det var.

”Jonas Hedlund som har sina rötter i Västerbotten har fångat in alla karaktärer på ett trovärdigt sätt och texten flyter som ett rinnande vatten. Han gör en rolltolkning som är det bästa jag har sett på mycket länge.” /Nerikes Allehanda

Hela recensionen se länk nedan:

https://etidning.na.se/shared/article/ormens-vag-pa-halleberget-av-och-med-jonas-hedlund/Qz4JBTrB

Målgrupp: Vuxna. Speltid: 60 min.

Bygg/rivtid (tim) 2/1. Maxpublik: 150 st. Spelyta: 2×3 m. Takhöjd: 2,5 m. Övrigt lokal: Gärna upphöjd scen. Fungerar både med café-sittning eller scen/salong. Eventuell servering antingen före, efter eller i en paus mitt i föreställningen, allt efter arrangörens önskemål. Turné: Hela landet.

Gage: 7000 kr (moms 0 %). + ev resa (25 kr/mil)/boende.

Totalpris: (Inklusive turnéomkostnader) 9600 kr (moms 0 %).

Text: Torgny Lindgren. Textbearbetning: Jonas Hedlund: Regihjälp: Sarah Broberg och Helena Hedlund. Föreställningen är ett samarbete med Teater Martin Mutter. http://martinmutter.com

Mer info om föreställningen finns också på Scenkonstportalen. http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/705

Filmat utdrag för utbudsdagarna Expo Scenkonst digital 2021 13:e & 14:e Mars. https://exposcenkonst.riksteatern.se/

%d bloggare gillar detta: