ORMENS VÄG PÅ HÄLLEBERGET

En musikalisk berättarteater efter Torgny Lindgrens roman.
Av och med Jonas Hedlund.
Ormens väg på hälleberget är en tragikomisk berättelse om förtryck och skulder som går i arv, ruvandet på hämnd och den livsviktiga musiken.
Tiden är slutet på 1800-talet i Västerbottens inland. Skrävel Jani sitter vid en rasbrant för att göra upp med Vårherre och han tänker draga alltihop alldeles som det var.

”Jonas Hedlund som har sina rötter i Västerbotten har fångat in alla karaktärer på ett trovärdigt sätt och texten flyter som ett rinnande vatten. Han gör en rolltolkning som är det bästa jag har sett på mycket länge.” /Nerikes Allehanda

Hela recensionen se länk nedan:

https://etidning.na.se/shared/article/ormens-vag-pa-halleberget-av-och-med-jonas-hedlund/Qz4JBTrB

Målgrupp: Vuxna. Speltid: 60 min.

Bygg/rivtid (tim) 2/1. Maxpublik: 150 st. Spelyta: 2×3 m. Takhöjd: 2,5 m.

Övrigt lokal: Gärna upphöjd scen. Fungerar både med café-sittning eller scen/salong. Eventuell servering antingen före, efter eller i en paus mitt i föreställningen, allt efter arrangörens önskemål. Turné: Hela landet.

Text: Torgny Lindgren. Textbearbetning: Jonas Hedlund: Regihjälp: Sarah Broberg och Helena Hedlund. Föreställningen är ett samarbete med Teater Martin Mutter. http://martinmutter.com

Mer info om föreställningen finns också på Scenkonstportalen. http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/705

Inlägg och omdömen i olika sociala medier:

Katarina: ”Jag har läst boken. Förstås. Jag har sett filmen . Med Stina Ekblad och Stellan Skarsgård. Så klart. Ändå har jag aldrig blivit så berörd som idag, på lunchteater med denna makalösa berättarföreställning. Det finns biljetter kvar till kvällens föreställning. Boka genast och gå dit.” 

Lena: ”Ja helt outstanding. Trots olika mobilsignaler som kom och gick, men denna fantastiska skådespelare höll oss i sitt magiska grepp hela tiden. Wow.”
Barbro ”Fantastisk kvällsföreställning också!”
Anton ”Såg den i Sävar förra året. Fantastisk!!” 

Eva: ”Så bra. Så välgjord. Så fint skådespeleri. Och en fantastisk text. Det är bara att njuta.” 

Robert: ”Tack Jonas för en helt fantastisk föreställning vi njöt i fulla drag!” 

Jessika: ”Denna fantastiska föreställning, jag hoppas alla går och ser den!” 

Britt: ”Det är en fantastiskt bra och viktig föreställning med gott framförande!” 

Annika: ”Föreställningen som följde på soppan var obeskrivbar och Drängsmarkssonen Jonas Hedlunds framförande obeltalbart. Att med en stol och en gitarr och kroppsspråk göra historien så levande är beundransvärt. Den dryga timmen på Västerbottensteatern flög iväg.”

Wiveca”Till er som inte såg Jonas Hedlunds tolkning av ”Ormens väg på hälleberget” igår vill jag säga att det var fantastiskt bra. Jonas var mästerlig. När möjlighet kommer SE den.” 

Sarah: Gå och se! En fantastisk föreställning av Jonas Hedlund! ” 

Marianne ”Passa på och se Jonas fantastiska tolkning av Ormens väg på hälleberget! Jonas lyckas att trots denna berättelses mörka botten fylla den med ljus, humor och musik.” Agneta ”Håller med!” 

Ingvar  ”Ormens väg på hälleberget var en fantastisk föreställning som framfördes av skådespelaren Jonas Hedlund. Ett imponerande framförande som roade det 60-tal personer som njöt i fulla drag. Jonas fick stående ovationer efter sin enmansföreställning. Synd om er som inte var där.”

Lena: Bästa jag sett! 

Teckning av Pär på sociala medier och som skriver: Tack för ett fint minne att spara!
%d bloggare gillar detta: