Föreställning

En musikalisk berättarteater efter Torgny Lindgrens roman.
Av och med Jonas Hedlund.
Ormens väg på hälleberget är en tragikomisk berättelse om förtryck och skulder som går i arv, ruvandet på hämnd och den livsviktiga musiken.
Tiden är slutet på 1800-talet i Västerbottens inland. Skrävel Jani sitter vid en rasbrant för att göra upp med Vårherre och han tänker draga alltihop alldeles som det var.

”Jonas Hedlund som har sina rötter i Västerbotten har fångat in alla karaktärer på ett trovärdigt sätt och texten flyter som ett rinnande vatten. Han gör en rolltolkning som är det bästa jag har sett på mycket länge.” /Nerikes Allehanda

Hela recensionen se länk nedan:

https://etidning.na.se/shared/article/ormens-vag-pa-halleberget-av-och-med-jonas-hedlund/Qz4JBTrB

Målgrupp: Vuxna. Speltid: 60 min.

Bygg/rivtid (tim) 2/1. Maxpublik: 150 st. Spelyta: 2×3 m. Takhöjd: 2,5 m. Övrigt lokal: Gärna upphöjd scen. Fungerar både med café-sittning eller scen/salong. Eventuell servering antingen före, efter eller i en paus mitt i föreställningen, allt efter arrangörens önskemål. Turné: Hela landet.

Gage: 7000 kr (moms 0 %). + ev resa (25 kr/mil)/boende.

Totalpris: (Inklusive turnéomkostnader) 9600 kr (moms 0 %).

Text: Torgny Lindgren. Textbearbetning: Jonas Hedlund: Regihjälp: Sarah Broberg och Helena Hedlund. Föreställningen är ett samarbete med Teater Martin Mutter. http://martinmutter.com

Mer info om föreställningen finns också på Scenkonstportalen. http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/705

Filmat utdrag för utbudsdagarna Expo Scenkonst digital 2021 13:e & 14:e Mars. https://exposcenkonst.riksteatern.se/

Inlägg och omdömen i olika sociala medier:

Katarina: ”Jag har läst boken. Förstås. Jag har sett filmen . Med Stina Ekblad och Stellan Skarsgård. Så klart. Ändå har jag aldrig blivit så berörd som idag, på lunchteater med denna makalösa berättarföreställning. Det finns biljetter kvar till kvällens föreställning. Boka genast och gå dit.” Lena: ”Ja helt outstanding. Trots olika mobilsignaler som kom och gick, men denna fantastiska skådespelare höll oss i sitt magiska grepp hela tiden. Wow.” Barbro ”Fantastisk kvällsföreställning också!” Anton ”Såg den i Sävar förra året. Fantastisk!!”

Eva: ”Så bra. Så välgjord. Så fint skådespeleri. Och en fantastisk text. Det är bara att njuta.”

Ulrika: ”Tack Jonas för en lysande föreställning!” 

Robert: ”Tack Jonas för en helt fantastisk föreställning vi njöt i fulla drag!”

Inger: ”Fantastisk föreställning som vi har redan haft nöjet att njuta av. Tänkvärt, intressant och roande. Det är inte så ofta vi har en professionell lokal skådespelare som uppträder i Folkets Hus så passa på. Kan verkligen rekommenderas.”

Jessika: ”Denna fantastiska föreställning, jag hoppas alla går och ser den!”

Britt: ”Det är en fantastiskt bra och viktig föreställning med gott framförande!” 

Wiveca”Till er som inte såg Jonas Hedlunds tolkning av ”Ormens väg på hälleberget” igår vill jag säga att det var fantastiskt bra. Jonas var mästerlig. När möjlighet kommer SE den.” 

Sarah: Gå och se! En fantastisk föreställning av Jonas Hedlund!

Maria:Vi har just sett Jonas Hedlund  och Ormens väg på hälleberget. Jag var så tagen efteråt, så jag sa inte så mycket vettigt när jag gick fram och tackade. Men jag var trollbunden från början till slut. Jonas gestaltade den lilla människans översiggivenhet, utan att behöva vara outhärdligt nattsvart hela tiden. Precis som Torgny själv. Vilket fantastiskt arbete han har gjort ; inte bara instuderandet o framförandet utan också textbearbetningen!”

Mike: Jonas Hedlund,monologernas mästare..!

Lena: Bästa jag sett!

%d bloggare gillar detta: